ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Przepis dla 4 osób1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody200 g białego sera200 g świeżych kurek100 g cebuli3 ząbki czosnku200 g boczku200 ml gęstej śmietanyolej do smażeniasólpieprzPierogi nadziewane kurkami - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: grzyby oczyść, pokrój i przesmaż na oleju wraz z drobno pokrojoną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie połącz ze zmielonym białym serem, dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Przygotuj pierogi: Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij krążki. Każdy nadziej farszem i dokładnie zlep pierogi. Surowe gotuj partiami we wrzątku przez ok. 20 min, aż wypłyną na powierzchnię. Tuż przed podaniem podsmaż na chrupko kawałki boczku. Pierogi podawaj z boczkiem polane gęstą śmietaną.Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z kapustą i grzybamiAromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na grzybobranie!
kapustą i grzybami? Oto doskonały zamiennik! Przepis na ciasta pierogowe znajdziesz tutaj . Pierogi nadziewane kurkami (Przepis dla 4 osób) 1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody 200 g białego sera 200 g świeżych kurek 100 g cebuli 3 ząbki czosnku 200 g boczku 200 ml gęstej śmietany olej doPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu