ßßß Cookit - przepis na Sushi z pieczonym łososiem

Sushi z pieczonym łososiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Marcin Klaban / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia japońska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
1 filet z łososia
5 łyżek stołowych sosu teriyaki
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka cukru trzcinowego
250 g ryżu do sushi
3 łyżki zaprawy do ryżu sushi
(1 łyżka octu ryżowego
2 łyżki wody
2 łyżeczki cukru)
1 arkusz nori
Sushi z pieczonym łososiem - sposób przygotowania: Łososia macerujemy przez 2 godziny w marynacie z sosów teriyaki i sojowego oraz cukru trzcinowego (całość trzeba dobrze wymieszać). Gotujemy ryż i mieszamy z zaprawą do sushi. Łososia pieczemy w temp. 180°C przez 25 min. Na ostatnie 5 minut podwyższamy temperaturę do 220°C, aby wierzch ryby był złocisty. Schładzamy łososia i kroimy na kwadraty o boku 1 cm. Następnie tworzymy kwadraty z ryżu o podobnej wielkości i łączymy je z łososiem. Na koniec przewiązujemy każdy kawałek sushi wąskim paseczkiem nori (lekko zwilżonym wodą).
Glony (wodorosty)
marketach. Zupa miso shiro Tofu na zimni Suimono z krewetkami Sushi Sushi z pieczonym łososiem Sushi ze świeżym tuńczykiem i ogórkiem
Sushi wciąż kusi
tatar z łososia kładziemy odrobinę przygotowanego majonezu oraz kawioru i posypujemy sezamem. Sushi z pieczonym łososiem (Dla 3 osób) 1 filet z łososia 5 łyżek stołowych sosu teriyaki 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru trzcinowego 250 g ryżu do sushi 3 łyżki zaprawy do ryżu sushi (1 łyżka octu ryżowego
Japonia: nie tylko sushi
łososiem . Sushi z pieczonym łososiem Składniki: 1 filet z łososia 5 łyżek stołowych sosu teriyaki 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru trzcinowego 250 g ryżu do sushi 3 łyżki zaprawy do ryżu sushi (1 łyżka octu ryżowego, 2 łyżki wody, 2 łyżeczki cukru) 1 arkusz nori
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14053330/sushi z pieczonym lososiem/p