ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)Potrawa chińska - składniki:1/2 kg mielonego mięsa3 średnie cebule(pokroić w paski)1/2 kg pieczarek (pokroić w paski)1 puszka kukurydzy1 puszka czerwonej fasoli1 słoik papryki konserwowej (pokroić w paski)olej do duszenia1 mieszanka mrożona chińska(zupa)1 łyżeczka oreganoprzecier pomidorowy 1 mały słoiczekkeczup wedle życzenia kucharza2 szkl. rosołu z kostki(2 kostki)Potrawa chińska - sposób przygotowania: Cebule i pieczarki podsmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki, razem dusić wszystko 15 min. wcześniej z mięsa mielonego przygotowanego jak na kotlety usmażyć małe kotleciki (kuleczki)wielkości łyżeczki od herbaty, obtaczać je w bułce. Następnie wszystko razem wymieszać w garnku razem z kotlecikami i jeszcze chwilkę pogotować, dodać do dania tyle wody, aby nie było zbyt gęste, przyprawić do smaku, na koniec zatrzepać wodą z dodatkiem koncentratu i odrobiny mąki. Gorąco polecam! Potrawa jest bardzo smaczna.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu