Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor 12vivi

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia chińskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)Potrawa chińska - składniki:1/2 kg
mielonego mięsa3 średnie
cebule(pokroić w paski)1/2 kg
pieczarek (pokroić w paski)1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli1 słoik
papryki konserwowej (pokroić w paski)
olej do duszenia1
mieszanka mrożona chińska(zupa)1 łyżeczka
oreganoprzecier pomidorowy 1 mały słoiczek
keczup wedle życzenia kucharza2 szkl. rosołu z kostki(2 kostki)Potrawa chińska - sposób przygotowania:
Cebule i
pieczarki podsmażyć na
oleju, dodać pozostałe składniki, razem dusić wszystko 15 min. wcześniej z
mięsa mielonego przygotowanego jak na kotlety usmażyć małe kotleciki (kuleczki)wielkości łyżeczki od
herbaty, obtaczać je w
bułce. Następnie wszystko razem wymieszać w garnku razem z kotlecikami i jeszcze chwilkę pogotować, dodać do dania tyle
wody, aby nie było zbyt gęste, przyprawić do smaku, na koniec zatrzepać
wodą z dodatkiem koncentratu i odrobiny
mąki. Gorąco polecam! Potrawa jest bardzo smaczna.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu