ßßß Cookit - przepis na Sernik najlepszy na świecie Magdy i Uli

Sernik najlepszy na świecie Magdy i Uli

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (20 głosów)
1 kg dobrze zmielonego sera białego
2 szklanki cukru
1 kostka masła
2 łyżki kaszy manny
garść rodzynek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 torebeczka cukru waniliowego
herbatniki Petit Beurre
10 jajek
Sernik najlepszy na świecie Magdy i Uli - sposób przygotowania: Oddzielić żółtka od jajek, żółtka połączyć z masłem, cukrem, kaszą manną, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia i białym serem oraz rodzynkami - zmiksować na aksamitno, z białek ubić pianę i połączyć z resztą masy. Ułożyć herbatniki na blasze, wcześniej posmarować ją masłem i bułką tartą. Na herbatniki wylać masę. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Natychmiast po upieczeniu sernika nie wyjmować, lecz potrzymać go w ciepłym piekarniku jeszcze przez pół godziny. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem. Jeśli uznacie, że jest za słodki proponują zmniejszyć ilość cukru z 2 szklanek do 1,5 szklanki. Sernik można podawać także z musem malinowym bądź truskawkowym. Wystarczy zamrożone owoce zblendować. Pycha!
Przepis na pyszny sernik [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-10546269/sernik najlepszy na swiecie magdy i uli/p