Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
MagdaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (20 głosów)1 kg dobrze
zmielonego sera białego2 szklanki
cukru1 kostka
masła2 łyżki
kaszy mannygarść
rodzynek2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 torebeczka
cukru waniliowegoherbatniki Petit Beurre10
jajekSernik najlepszy na świecie
Magdy i Uli - sposób przygotowania: Oddzielić
żółtka od
jajek,
żółtka połączyć z
masłem,
cukrem,
kaszą manną,
cukrem waniliowym i
proszkiem do pieczenia i
białym serem oraz
rodzynkami - zmiksować na aksamitno, z
białek ubić pianę i połączyć z resztą masy. Ułożyć
herbatniki na blasze, wcześniej posmarować ją
masłem i
bułką tartą. Na
herbatniki wylać masę. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Natychmiast po upieczeniu sernika nie wyjmować, lecz potrzymać go w ciepłym piekarniku jeszcze przez pół godziny. Upieczone ciasto posypać
cukrem pudrem. Jeśli uznacie, że jest za słodki proponują zmniejszyć ilość
cukru z 2 szklanek do 1,5 szklanki. Sernik można podawać także z musem
malinowym bądź
truskawkowym. Wystarczy zamrożone
owoce zblendować. Pycha!Przepis na pyszny sernik [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu