ßßß
Po mojej małej przeróbce przepis wygląda tak:Składniki na 2 blachy ciasteczek:36 dag mąki20 dag zimnego masła14 dag cukru10 dag mielonych migdałów10 dag mielonych orzechów laskowych2 łyżeczki cynamonu2 jajka2 żółtka1. Mieszamy razem mąkę, masło, cukier i jajka. Mielimy w blenderze orzechy laskowe i migdały. Dodajemy do ciasta razem z cynamonem i zagniatamy.2. Gotowe ciasto na ciasteczka wkładamy na godzinę do lodówki.3. Rozgrzewamy piekarnik do 180° C.4. Ciasto rozwałkowujemy do grubości ok. 5 mm i wycinamy gwiazdki.5. Wycięte ciasteczka układamy na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy ok. 12 minut. Ciastka mają być dość blade.6. Suszymy na kratce.
7. Możemy je udekorować roztopioną czekoladą i wiórkami kokosowymi.W następnym wpisie podam Wam przepis na szybkie miękkie pierniczki.