Wykonanie
Takie oto
ciasteczka czekały na mnie wczoraj po powrocie z pracy:) mega smaczne, pięknie się prezentujące, pachnące
migdałami z odrobiną
czekolady..dziękuję Weronika!
Ciasteczka migdałowo z
czekoladąprzepis własnySkładniki:180g
masła2
żółtka100g
cukru300g
mąki krupczatki T45040g zmielonych blanszowanych
migdałówłyżeczka pasty waniliowej50g stopionej
czekolady 72%
Przygotowanie:
Masło utrzeć z
cukrem oraz z pastą
waniliową, dodać
żółtka i dalej ucierać. Do puszystej masy dodać
mąkę oraz mielone
migdały, zmiksować do połączenia, zwinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę.Oprószyć stół
mąką, rozwałkować ciasto na prostokąt,następnie przełożyć na szablon do wykrawania
ciastek i przewałkować po szablonie..
ciasteczka powinny same opaść na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 13 min w temperaturze 150'
Ciasteczka przekładamy do wystudzenia na kratce, gdy będą gotowe maczamy końce w
czekoladzie. Smacznego:)