ßßß
Składniki:1 szklanka mąki pszennej½ łyżeczki proszku do pieczenia5 łyżek cukru2 jajka2 łyżki oleju roślinnegoszczypta soliopakowanie przyprawy do ciasteczek korzennych¼ szklanki migdałów100 g białej czekoladyWykonanie:W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do ciasteczek korzennych i sól.W osobnej misce roztrzepujemy jajka z olejem i mieszając, powoli wsypujemy cukier.Następnie mieszamy ze sobą składniki suche i mokre. Ciasto będzie gęste.Migdały kroimy na pół, czekoladę w większe cząstki i dodajemy do wymieszanego już ciasta.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, z ciasta formujemy owal o długości około 25 cm i szerokości około 9 cm. Aby ciasto nie kleiło się do łyżki, możemy ją delikatnie zwilżyć olejem.Ciasto pieczemy w temp. 175°C przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę, a ciasto kroimy na 1-1 , 5 cm plastry. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 160°C i pieczemy biscotti po 10 minut z każdej strony.Gdy ostygną podajemy. Dla ozdoby i smaku możemy polać polewą – u mnie piernikowa :)Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ