Wykonanie
Chyba wszyscy znamy i lubimy te
ciastka.Tym razem dostałam przepis od koleżanki i nareszcie wyszły!Już 2
razy wypróbowałam przepisy z internetu i wychodziły strasznie płaskie, albo strasznie słodkie ;)
Składniki: (na prawie 30
ciastek)2 i 3/4 szkl.
mąki3/4 szkl.
cukru1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczka
soli1
jajko1 kostka masła/margaryny1,5 tabliczki
mlecznej czekoladyCzekoladę tniemy w dość grubą kostkę.
Masło tniemy na kawałki. Wszystkie składniki oprócz
czekolady ugniatamy na ciasto. Na końcu dodajemy
czekoladę i jeszcze raz zagniatamy. Z ciasta formujemy małe kulki i trochę spłaszczamy. Układamy na papierze do pieczenia w rozsądnych odstępach (ciasto rośnie może z pół cm na boki). Pieczemy ok. 15 min w 200 stopniach. Uwaga - mogą od dołu się przypiec a z wierzchu być blade.
A teraz pochwalę się też fotkami wersji nieudanych ;pOstatnie to wersja przedostatnich tylko formowana "bardziej pionowo", ale była okrutnie słodka i ciut za twarda ;)