Piernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwi l a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i z yskuje ciekawy, lekko pomarańczowy kolor. Mnie ujął, nie tylko łatwością przygotowania, ale i smakiem. Nie ma nic gorszego niż suche ciasto a to takie nie jest, n awet na drugi dzień.1,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki startej marchewki3/4 szklanki cukru4 jajka L1 szklanka oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej2 łyżeczki przyprawy do piernikaszczypta soli1 tabliczka mlecznej czekolady + dowolna posypka1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki.2. Jajka ubijamy z cukrem do napuszenia, dodajemy olej, stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Na koniec dodajemy marchewkę.3. Ciasto przekładamy do keksówki nasmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.