Wykonanie
Kto nie lubi tartaletek?Nie widzę.........nie słyszę....... Jakoś... nikt się nie zgłasza... :-)Kruche ciasto, pyszne nadzienie z
serka mascarpone i budyniu, a do tego
owocowy mix.Jak dla mnie.. bomba, nie tylko kaloryczna! ;-)

Składniki na 6-8 sztuk:Ciasto:250g
mąki pszennej50g
cukru125g zimnego
masłaszczypta
soli3 łyżki zimnej
wodyKrem:małe opakowanie
sera mascarpone4 łyżki gotowego budyniu
śmietankowego lub
waniliowegocukier puder do smakuDekoracja:1
kiwi1 duża
mandarynka lub mała
pomarańczka2 duże
truskawki12
borówek amerykańskich6 jasnych
winogron6 ciemnych
winogronWykonanie:
Mąkę zagniatamy z
cukrem, posiekanym na kwałki
masłem,
solą oraz
wodą. Formujemy kulę. Zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Następnie dzielimy ciasto na 6-8 części (w zależności od wielkości foremek na tartaletki) i wykładamy nim foremki. Z papieru do pieczenia wycinamy krążki. Przykrywamy nimi tartaletki i obciążamy
grochem lub
fasolą. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180C na złoty kolor. Wysypujemy
groch, zdejmujemy papier i pozwalamy naszym babeczkom wystygnąć.Przygotowujemy krem. Ucieramy mikserem
mascarpone z
cukrem pudrem, dodając po jednej łyżce gotowego budyniu. Gdy masa pięknie nam się połączy, wypełniamy nią tartaletki. Na wierzchu układamy
owoce. Babeczki przed podaniem warto schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Życzę Wam smacznego! :-)