Wykonanie
Przy przygotowywaniu ciasta sugerowałam się tym przepisem.
Potrzebne składniki:6
jajek200 g tłuszczu2 szklanki
mąki1,5 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
kakao6 dojrzałych
gruszek1/2 tabliczki
czekoladywiórki kokosoweSposób wykonania:200 g tłuszczu ucieramy z 1,5 szklanki
cukru. Dodajemy naprzemiennie 6
jajek z 2 szklankami
mąki i 2 łyżeczkami
proszku do pieczenia.Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta wykładamy na blachę, drugą połowę zostawiamy w misce. Dodajemy 4 łyżki
kakao. Mieszamy razem ze startą
czekoladą. Nakładamy na białą warstwę. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w plasterki, układamy na cieście.Pieczemy ok. 45 min. w 180 st. Posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego !