Wykonanie
niedziela, 18 Kwiecień 2010, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Proste, szybkie i smaczne ciasto. Połączenie
czekoladowo-
gruszkowego smaku uważam za bardzo udane.
Składniki:120g miękkiego
masła10 łyżek
cukru3
jajka10 łyżek
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniakilka dorodnych
gruszek2 łyżki
kakaoMasło miksujemy z
cukrem, stopniowo dodając
jajka.
Mąkę przesiewamy z
proszkiem do pieczenia i
kakao. Wsypujemy do reszty składników i miksujemy aż masa będzie gładka. Niedużą formę (najlepiej okrągłą 22 cm) smarujemy tłuszczem i przekładamy do niej ciasto.
Gruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wysypujemy na wierzch ciasta. Pieczemy 45 minut w 190 stopniach.