Wykonanie
Gdy otrzymałam
musli pierwsza myśl to ,,Zrobię pieguski z dodatkiem
musli.". Jak postanowiłam, tak i uczyniłam. Użyłam do pieczenia papilotek firmy Beetlebits, które otrzymałam na spotkaniu w Toruniu .

Potrzebne składniki ( na 20 dość dużych
ciasteczek ):6
żółtek (
białka możemy wykorzystać na
bezę Pavlova )2 szklanki
mąki3/5 kostki
masła3/5 szklanki
cukru3 łyżeczki
proszku do pieczenia4,5 czubatej łyżki
śmietany wysokoprocentowej ( od 16% wzwyż )łyżeczka
soli3/4 opakowania 50 g
musli aloes,
żurawina,
ananas marki Fitella3/4 opakowania 50 g
musli chrupkie tropikalne z
papają,
ananasem i
bananem marki Fitella3/4 opakowania 50 g
musli delikatne
jogurtowe z
żurawiną marki FitellaSposób wykonania:Do miski wbijamy 6
żółtek, dodajemy 4 szklanki
mąki, 3/5 kostki tłuszczu, 3/5 szklanki
cukru, 3 łyżeczki
proszku do pieczenia, łyżeczkę
soli, 4,5 czubatej łyżki
śmietany 30%. Zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy po 3/4 z 3 paczuszek
musli. Jeszcze raz zagniatamy.Na blasze układamy papilotki. Formujemy kulki, które delikatnie rozduszamy. Pieczemy ok. 20 min. w 180 st. Zostawiamy do wystygnięcia.Smacznego !Przypominam o 2-letniej Nikoli, która potrzebuje naszej pomocy, liczy się każdy grosik.