Wykonanie
SKŁADNIKI :
Beza :- 6
białek- szczypta
soli- 4 łyżeczki
mąki ziemniaczanej- 1,5 szklanki
cukruubijamy
białka na sztywno z odrobiną
soli dodajemy
mąkę i
cukier i jeszcze chwilkę ubijamy .Kruche ciasto:podaję przepis na dużą blachę ciastaponieważ ciasto jak nam zostanie możemy sobie zamrozić na następne deserki- pół kg
mąki- 6
żółtek-3/4
masła- 3/4
cukru pudru- 3/4
śmietany- 2 łyżeczki
proszku do pieczeniawszystkie składniki z sobą łączymy wyrabiamyszybko ponieważ kruche ciasto nie można długo wyrabiaćJak ciasto jest gotowe rwiemy na kawałki do pojemniczków do pieczenianakładamy na nie
malinki świeże lub mrożone następnie dekorujemy
bezą i zapiekamy około 20 minut ,jak lubimy to można polać
sokiem malinowym.Możemy też ciasto wcześniej zamrozić i ścierać na tarce jak kto woli .