Wykonanie
Tym razem rogaliki
drożdżowe z
rabarbarem, serdecznie zapraszam :)
Pot rzebne składniki:1 kg
mąki,4
zółtka,1
białko,szczypta
soli,3/4 szklanki
cukru,2
cukry waniliowe,3 łyżki
oleju,2 szklanki
mleka,1/2 kostki tłuszczu,10 dag
drożdżyrabarbarwiórki kokosowe (opcjonalnie)1
białko,
cukier puder, ew.
sok z cytryny na
lukier królewskiSposób przygotowania:Wykonujemy
ciasto drożdżowe z podanego przepis- klik .Bierzemy część ciasta, rozwałkowujemy na kształt okręgu.
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy
cukrem.Kroimy ciasto po przekątnych, tak aby powstały nam trójkąty.Podstawę posypujemy wiórkami kokosowymi, nakładamy po 2-3 kostki
rabarbaru.Zawijamy, podwijając boki do środka.Pieczemy ok. 15 min. w 200 st.Zostawiamy na chwilkę do przestygnięcia.Możemy polukrować lukrem królewskim - klik .Smacznego !