Wykonanie
Uwielbiam torciki, jak wiecie ;) Tym razem wersja na kruchym cieście ! Zamiast zwykłego
cukru ukazanego na zdjęciu polecam użyć
cukier puder, wtedy ciasto wyjdzie jeszcze lepsze :)

Potrzebne składniki:6
jajek,kostka
margaryny,fix do
śmietany,szczypta
soli,
śmietana 12% mała,
śmietana 18% duża,2 szklanki
mąki,aromat,2
galaretki gruszkowe,1
galaretka agrestowa,1 szklanka
cukru pudru,
czekolada mlecznaSposób wykonania:Wbijamy 6
żółtek.Dodajemy kostkę
miękkiej margaryny, 2 szklanki
mąki, 1 szklankę
cukru pudru, szczyptę
soli i parę kropli aromatu.Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na 2 h.Wykładamy do blachy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem.Pieczemy ok. 20 min. w 180 st.1 szklankę
wody przygotowujemy z 1
galaretką agrestową.Gdy zacznie tężeć dodajemy dużą
śmietanę 18% i wylewamy na ciasto.Czekamy aż się zgęstnie.Z 3,5 szklanki
wody przygotowujemy 2
galaretki agrestowe.Gdy zacznie gęstnieć wylewamy na piankę.Wkładamy do lodówki do całkowitego zgęstnięcia.Małą
śmietanę 12 % ubijamy na sztywno z
fixem.Wykładamy.Posypujemy startą
czekoladą.Smacznego !