Wykonanie
Zachwycona
żeberkami w
kiszonej kapuście postanowiłam zrobić także taką
golonkę, palce lizać ;)

Potrzebne składniki:1 kg
golonki,1 kg
kapusty kiszonej,
pieprz ziołowy ,
cebula,3 kulki
ziela angielskiego,1
liść laurowy,
zioła prowansalskie,
bazylia,
majeranek ,200 ml
bulionuSposób wykonania:
Golonkę nacieramy
pieprzem ziołowym,
majerankiem,
ziołami prowansalskimi i
bazylią.Zostawiamy na noc.
Cebulę prażymy na patelni.Kładziemy odsączoną i pokrojoną
kapustę kiszoną.Dodajemy uprażoną
cebulę.Wkładamy zamarynowaną
golonkę.Przykrywamy
kapustą z
zielem angielskim, liśćmi laurowymi.Zalewamy szklanką
bulionu.Gotujemy do miękkości na małym gazie.Smacznego!