ßßß Cookit - przepis na Pyszne żeberka duszone w kiszonej kapuście.

Pyszne żeberka duszone w kiszonej kapuście.

nazwa

Wykonanie

Przeglądając Internet natknęłam się na ten przepis i postanowiłam go wykorzystać na Wielkanoc.
Potrzebne składniki:
600 g żeberek,
600 g kapusty kiszonej,
pieprz ziołowy ,
cebula,
3 kulki ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
zioła prowansalskie,
bazylia,
majeranek ,
200 ml bulionu
Sposób wykonania:
Żeberka nacieramy mocno pieprzem ziołowym.
Nacieramy też majerankiem, ziołami prowansalskimi, bazylią.
Cebulę kroimy w piórka.
Kapustę odduszamy, kroimy.
Dodajemy angielskie ziele, laurowy liść i cebulę.
Układamy warstwę kapusty.
Na kapustę kładziemy przyprawione żeberka.
Nakrywamy warstwą kapusty z cebulą.
Gotujemy na bardzo małym gazie.
Po 30 min. przewracamy żeberka i dolewamy resztę wywaru, nakrywamy ponownie kapustą.
Gotujemy do miękkości.
W razie wygotowania dodajemy trochę wody.
Smacznego!
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/04/pyszne-zeberka-duszone-w-kiszonej.html