Wykonanie
Przeglądając Internet natknęłam się na ten przepis i postanowiłam go wykorzystać na Wielkanoc.

Potrzebne składniki:600 g
żeberek,600 g
kapusty kiszonej,
pieprz ziołowy ,
cebula,3 kulki
ziela angielskiego,1
liść laurowy,
zioła prowansalskie,
bazylia,
majeranek ,200 ml
bulionuSposób wykonania:
Żeberka nacieramy mocno
pieprzem ziołowym.Nacieramy też
majerankiem,
ziołami prowansalskimi,
bazylią.
Cebulę kroimy w piórka.
Kapustę odduszamy, kroimy.Dodajemy
angielskie ziele,
laurowy liść i
cebulę.Układamy warstwę
kapusty.Na
kapustę kładziemy przyprawione
żeberka.Nakrywamy warstwą
kapusty z
cebulą.Gotujemy na bardzo małym gazie.Po 30 min. przewracamy
żeberka i dolewamy resztę
wywaru, nakrywamy ponownie
kapustą.Gotujemy do miękkości.W razie wygotowania dodajemy trochę
wody.Smacznego!