Wykonanie
Gdy tylko zobaczę bigos, przepadam z kretesem. Wtedy nie jadłabym nic innego, tylko te pyszności ;)

Potrzebne składniki:2
parówki,
biała kiełbasa,30 dag
boczku parzonego wędzonego,25 dag
pieczarek,60 dag
łopatki,
ziele angielskie,
liść laurowy,jajecznica z
kurkami firmy RoyalBrand,
olej,
majeranek,
sól,
pieprz,
kapusta biała,60dag
kwaszonej kapustySposób wykonania:
Boczek kroimy w dość dużą kostkę.
Łopatkę kroimy.Smażymy
boczek na odrobinie
oleju.Przesmażamy
łopatkę na odrobinie
cebuli.Posypujemy
majerankiem,
pieprzem,
solą.
Pieczarki kroimy w dość duże kawałki.Dorzucamy do
boczku.Kroimy
białą kiełbasę.Smażymy.
Parówki obieramy i kroimy.Dorzucamy do
białej kiełbasy.
Kapustę kroimy bardzo drobno.Dorzucamy do garnka.Dodajemy
liście laurowe i
ziele angielskie.Dodajemy odcedzoną jajecznicę z
kurkami firmy RoyalBrand.
Kwaszoną kapustę kroimy .Dodajemy do reszty.Dodajemy rozwodniony
koncentrat pomidorowy. Gotujemy, co jakiś czas mieszając.Smacznego!