ßßß Cookit - przepis na Bigos z kiszonej kapusty.

Bigos z kiszonej kapusty.

nazwa

Wykonanie

Gdy tylko zobaczę bigos, przepadam z kretesem. Wtedy nie jadłabym nic innego, tylko te pyszności ;)
Potrzebne składniki:
2 parówki,
biała kiełbasa,
30 dag boczku parzonego wędzonego,
25 dag pieczarek,
60 dag łopatki,
ziele angielskie,
liść laurowy,
jajecznica z kurkami firmy RoyalBrand,
olej,
majeranek,
sól,
pieprz,
kapusta biała,
60dag kwaszonej kapusty
Sposób wykonania:
Boczek kroimy w dość dużą kostkę.
Łopatkę kroimy.
Smażymy boczek na odrobinie oleju.
Przesmażamy łopatkę na odrobinie cebuli.
Posypujemy majerankiem, pieprzem, solą.
Pieczarki kroimy w dość duże kawałki.
Dorzucamy do boczku.
Kroimy białą kiełbasę.
Smażymy.
Parówki obieramy i kroimy.
Dorzucamy do białej kiełbasy.
Kapustę kroimy bardzo drobno.
Dorzucamy do garnka.
Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Dodajemy odcedzoną jajecznicę z kurkami firmy RoyalBrand.
Kwaszoną kapustę kroimy .
Dodajemy do reszty.
Dodajemy rozwodniony koncentrat pomidorowy. Gotujemy, co jakiś czas mieszając.
Smacznego!
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2012/10/bigos-z-kiszonej-kapusty.html