ßßß Cookit - przepis na Pomidorowe Capuccino

Pomidorowe Capuccino

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Joseph Seeletso
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Pomidorowe Capuccino - składniki:
200 g pomidorów
150 ml soku pomarańczowego
50 g wyłuskanego zielonego groszku
1 l wywaru warzywnego
Przyprawy i dodatki:
mleko (100 ml)
śmietanka (50 ml)
2 ziarna kardamonu
garstka parmezanu
sól
pieprz
szczypta cynamonu
Pomidorowe Capuccino - sposób przygotowania: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, drobno kroimy i gotujemy przez 10 min w wywarze warzywnym wraz z kardamonem. Pod koniec gotowania dodajemy sok pomarańczowy, zblanszowany groszek, parmezan oraz śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mleko ubijamy na pianę spieniaczem do kawy. Zupę rozlewamy do filiżanek, dekorujemy mleczną pianką i posypujemy odrobiną cynamonu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940177/pomidorowe+capuccino/p