ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Pomidorowe Capuccino - składniki:200 g pomidorów150 ml soku pomarańczowego50 g wyłuskanego zielonego groszku1 l wywaru warzywnegoPrzyprawy i dodatki:mleko (100 ml)śmietanka (50 ml)2 ziarna kardamonugarstka parmezanusólpieprzszczypta cynamonuPomidorowe Capuccino - sposób przygotowania: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, drobno kroimy i gotujemy przez 10 min w wywarze warzywnym wraz z kardamonem. Pod koniec gotowania dodajemy sok pomarańczowy, zblanszowany groszek, parmezan oraz śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mleko ubijamy na pianę spieniaczem do kawy. Zupę rozlewamy do filiżanek, dekorujemy mleczną pianką i posypujemy odrobiną cynamonu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu