Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia szwajcarska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)20 dag
śmietankowego twarożku ziołowego2 łyżki
musztardy2 łyżki
śmietany1 drobno posiekany pęczek
szczypiorkusólpieprz60 dag serdelków bez skóry pokrojonych na plasterki10 dag
pomidorków koktajlowychRaclette z serdelkami - sposób przygotowania:
Twarożek mieszamy z
musztardą i
śmietaną na jednolitą masę, dodajemy
szczypiorek i doprawiamy
solą oraz
pieprzem. Na rozgrzanej patelence układamy plasterki serdelków, smarujemy je cienko masą
serową i zapiekamy około 10 minut. Podajemy z
pomidorkami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu