ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia szwajcarska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)20 dag śmietankowego twarożku ziołowego2 łyżki musztardy2 łyżki śmietany1 drobno posiekany pęczek szczypiorkusólpieprz60 dag serdelków bez skóry pokrojonych na plasterki10 dag pomidorków koktajlowychRaclette z serdelkami - sposób przygotowania: Twarożek mieszamy z musztardą i śmietaną na jednolitą masę, dodajemy szczypiorek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelence układamy plasterki serdelków, smarujemy je cienko masą serową i zapiekamy około 10 minut. Podajemy z pomidorkami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu