ßßß Cookit - przepis na Raclette z serdelkami

Raclette z serdelkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia szwajcarska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
20 dag śmietankowego twarożku ziołowego
2 łyżki musztardy
2 łyżki śmietany
1 drobno posiekany pęczek szczypiorku
sól
pieprz
60 dag serdelków bez skóry pokrojonych na plasterki
10 dag pomidorków koktajlowych
Raclette z serdelkami - sposób przygotowania: Twarożek mieszamy z musztardą i śmietaną na jednolitą masę, dodajemy szczypiorek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelence układamy plasterki serdelków, smarujemy je cienko masą serową i zapiekamy około 10 minut. Podajemy z pomidorkami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600347/raclette z serdelkami/p