ßßß Cookit - przepis na Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

nazwa

Wykonanie

Z okazji zbliżającej się Wielkanocy udało mi się przygotować dla Was faszerowane jajka na różne sposoby. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla Ciebie. Zaczniemy od wersji klasycznej ze szczypiorkiem, a już niebawem wypatrujcie dalszych pomysłów.
Składniki:
3 jajka
2 stołowe łyżki majonezu
1 łyżeczka śmietany
1,5 łyżki stołowej twarożku śmietankowego
pół łyżeczki musztardy
sól, pieprz
posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem, śmietaną, serkiem oraz solą i pieprzem. Do gotowej masy dodajemy większą część posiekanego szczypiorku. Nadzienie przekładamy do szprycy i wypełniamy nim białka. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!
Źródło:http://www.smakiempisany.pl/2014/04/faszerowane-jajka.html