Z okazji zbliżającej się Wielkanocy udało mi się przygotować dla Was faszerowane jajka na różne sposoby. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla Ciebie. Zaczniemy od wersji klasycznej ze szczypiorkiem, a już niebawem wypatrujcie dalszych pomysłów.Składniki:3 jajka2 stołowe łyżki majonezu1 łyżeczka śmietany1,5 łyżki stołowej twarożkuśmietankowegopół łyżeczki musztardysól, pieprzposiekany szczypiorekPrzygotowanie:Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem, śmietaną, serkiem oraz solą i pieprzem. Do gotowej masy dodajemy większą część posiekanego szczypiorku. Nadzienie przekładamy do szprycy i wypełniamy nim białka. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!