ßßß
Składniki:3 jajka2-3 pieczarki1-2 stołowe łyżki majonezu½ łyżeczki musztardy1 i ½ łyżeczki śmietanyszczypioreksólpieprzodrobina masła do usmażenia pieczarekPrzygotowanie:Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Następnie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek.Pieczarki płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy w plastry i podsmażamy na patelni do momentu, aż się przyrumienią i odparuje z nich woda. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji, a pozostałą część siekamy w kostkę.Jajka przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy żółtka. W małej miseczce łączymy majonez, musztardę, śmietanę oraz przyprawy. Dodajemy do nich żółtka i całość rozdrabniamy widelcem. Dorzucamy pieczarki oraz drobno posiekany szczypiorek. Dokładnie mieszamy.Gotowym farszem wypełniamy białka jaj. Na wierzchu układamy po kawałku smażonej pieczarki.Smacznego!