Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Paweł KałuskiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)250 g półtłustego twarogu4 łyżki śmietany 18%1/2 pęczka szczypiorkukilka rzodkieweksólpieprz1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprz uTwarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - sposób przygotowania: Ser rozgniatamy widelcem razem ze śmietaną. Dodajemy posiekany szczypiorek i rzodkiewkę startą na tarce. Doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu posypujemy ziarnami pieprzu (to przyprawa o bardziej słodkawym niż pikantnym smaku, nie musimy się obawiać, że serek będzie zbyt ostry).Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu