ßßß Cookit - przepis na Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Paweł Kałuski
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
250 g półtłustego twarogu
4 łyżki śmietany 18%
1/2 pęczka szczypiorku
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprz u
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - sposób przygotowania: Ser rozgniatamy widelcem razem ze śmietaną. Dodajemy posiekany szczypiorek i rzodkiewkę startą na tarce. Doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu posypujemy ziarnami pieprzu (to przyprawa o bardziej słodkawym niż pikantnym smaku, nie musimy się obawiać, że serek będzie zbyt ostry).
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/165034980/twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem/p