Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Joseph Józek SeeletsoŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)800 ml wywaru warzywnego50ml śmietanki 36 proc.1 filiżanka zielonego groszku2 łyżki startej gorzkiej czekolady25 g imbiru1 ząbek czosnku . 1/2 szklanki ciepłego mleka1 cebula pokrojona w kostkę.1 łyżka masłasólpieprzCappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - sposób przygotowania: Zielony groszek blanszuj w gorącej wodzie przez ok. 2 minuty, odcedź, a następnie zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko otrzymując pastę z groszku. Na maśle przez 2 minuty smaż cebulę, imbir i czosnek. Dolej wywar, dodaj pastę groszkową i gotuj wszystko przez ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem, zapraw śmietanką po czym ponownie przetrzyj przez sitko. Ubij mleko aż powstanie piana.Zupę podawaj w małych filiżankach posypaną startą czekoladą, a na wierzch wyłóż piankę z mleka.Ciasto Cappuccino. Łatwy przepis na wypiek kawowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu