ßßß Cookit - przepis na Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem

Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Joseph Józek Seeletso
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
800 ml wywaru warzywnego
50ml śmietanki 36 proc.
1 filiżanka zielonego groszku
2 łyżki startej gorzkiej czekolady
25 g imbiru
1 ząbek czosnku . 1/2 szklanki ciepłego mleka
1 cebula pokrojona w kostkę.
1 łyżka masła
sól
pieprz
Cappuccino z gorzką czekoladą i zielonym groszkiem - sposób przygotowania: Zielony groszek blanszuj w gorącej wodzie przez ok. 2 minuty, odcedź, a następnie zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sitko otrzymując pastę z groszku. Na maśle przez 2 minuty smaż cebulę, imbir i czosnek. Dolej wywar, dodaj pastę groszkową i gotuj wszystko przez ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem, zapraw śmietanką po czym ponownie przetrzyj przez sitko. Ubij mleko aż powstanie piana.Zupę podawaj w małych filiżankach posypaną startą czekoladą, a na wierzch wyłóż piankę z mleka.
Ciasto Cappuccino. Łatwy przepis na wypiek kawowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/158791656/cappuccino z gorzka czekolada i zielonym groszkiem/p