ßßß Cookit - przepis na Jajka Faszerowane

Jajka Faszerowane

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Just My Delicious
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Jajka Faszerowane - składniki:
Składniki na 6 faszerowanych jajek: 3 jajka
2 łyżki majonezu
4 łyżki musztardy
sól
pieprz czarny
czarne oliwki
Jajka Faszerowane - sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół i z każdej połówki wyjmij żółtko. Wymieszaj żółtka w miseczce wraz z majonezem, musztardą, solą oraz pieprzem na jednolitą masę. Wypełniaj nią wyżłobione połówki jajek, a następnie ozdób pająkami z oliwek. Przepis wraz z sugestiami dostępny również na: http://www.justmydelicious.com/2012/10/jajka-faszerowane.html
Jajka faszerowane na wielkanocny stół
Prostym i szybkim sposobem na farsz jest wymieszanie żółtek z ugotowanych jajek z chrzanem i majonezem. Jeśli chcesz, możesz do nich dodać również trochę drobno posiekanej szynki. Jajka faszerowane pastą chrzanową 6 jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczki chrzanu 1 łyżka majonezu sól i pieprz
Smacznego jajka!
Składniki: 6 jajek kurzych, ugotowanych na twardo 125 g kremowego serka do kanapek 2 plastry wędzonego łososia (ok. 50 g), drobno posiekane 2 łyżki posiekanego, drobnego szczypiorku sól, pieprz koperek, do dekoracji Jajka poprzekrawaj na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Przełóż żółtka do misecz
Jajka na śniadanie na 9 sposobów
. Będą ciekawą alternatywą dla klasycznych jajek faszerowanych . Zamiast szynki do farszu można dodać także tuńczyka lub łososia, albo drobno posiekane i podduszone pieczarki. Jajka faszerowane na ciepło - przepis blogera jajka (np. 5 szt) kilka plasterków szynki szczypior sól pieprz bułka tarta
Wielkanocne przekąski
Od jajka wszystko się zaczyna - łącznie ze śniadaniem wielkanocnym, na którym bliscy, dzieląc się jego cząstkami, składają sobie świąteczne życzenia. Gdy goście zasiadają do stołu, a widelce idą w ruch, na talerzach pojawiają się klasyczne jajka na twardo z majonezem, jajka faszerowane (również w
Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych
. Udekoruj je przed samym podaniem (np. posiekanym koperkiem czy szczypiorkiem). Więcej przepisów na jajka faszerowane znajdziesz w naszej bazie. Jajka faszerowane pastą musztardową 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżeczki pikantnej musztardy 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku do dekoracji: słodka
Wielkanoc last minute - lista zakupów i kilka prostych przepisów
posypać je ziołami czy przyprawami. Jajka faszerowane pastą chrzanową 6 jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczki chrzanu 1 łyżka majonezu sól i pieprz do dekoracji: szczypiorek i mielony kolorowy pieprz Jajka obierz i przekrój na połówki. Wyjmij żółtka i zmiksuj z chrzanem oraz majonezem. Dopraw do
Chrzan - wielkanocny "gwóźdź programu"
Najprostszym sposobem na farsz do jajek jest zmiksowanie ugotowanych żółtek z chrzanem i majonezem (można dodać również nieco musztardy). Będą się pięknie prezentować z zielonym przybraniem, np. z rzeżuchy lub kiełków. Jajka faszerowane pastą chrzanową 6 jajek ugotowanych na twardo 3-4 łyżeczki
To gotujecie i pieczecie na Wielkanoc. Najczęściej wyszukiwane przepisy
Szkop Nie wielkanocna baba, nie mazurek i nie pasztet. Pierwsze miejsce w tym zestawieniu zajmują jajka faszerowane . Rzadko pojawiają się na stołach przy innych okazjach. Szkoda, bo dają duże pole do popisu. Nadzieniem może być nie tylko podstawowa pasta z żółtek ze szczypiorkiem i chrzanem. Możesz też
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-23019127/jajka+faszerowane/p