Wykonanie
Idealny dodatek do kanapek,
wędlin czy zimnych
mięs na bazie
majonezu i
musztardy z dodatkiem
konserwowych ogórków,
marynowanych grzybków i gotowanych
jajek. Prosty i szybki w przygotowaniu, świetny na każdą okazję, domową imprezę, poranne śniadanie.
składniki na 3 porcje2
jajka ugotowane na twardo5 małych
ogórków konserwowych180 g
grzybów marynowanychłyżka
musztardy200 g
majonezuszczypta
cukruszczypta
soliczarny pieprzprzepis
Ogórki konserwowe,
grzybki marynowane i ugotowane na twardo
jajka drobno siekamy, im drobniej tym lepiej. Wszystkie składniki wrzucamy do miski , dodajemy
majonez,
musztardę i wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy
solą,
pieprzem i
cukrem, jeszcze raz mieszamy.Gotowy sos wstawiamy na pół godziny do lodówki .