ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski

Sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Sos tatarski
Nieodłączny dodatek do wielkanocnych jajek :)
Sos tararski
Przepis na 2 słoiczki
pół słoika majonezu ( ok szklanki)
3 łyżki musztardy rosyjskiej
4 jajka ugotowane na twardo
słoik marynowanych pieczarek
słoik ogórków konserwowych
sól himalajska
pieprz czarny
Jajka przetnij na połówki, wyjmij żółtka i dokładnie je rozetrzyj. Białka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Majonez przełóż do miski, dodaj musztardę, białka i utarte żółtka.
Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę. Dodaj je do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do słoiczków. Przechowuj w lodówce.
Angelika Knop
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.
You Might Also Like
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2014/04/sos-tatarski.html