Sos tatarskiNieodłączny dodatek do wielkanocnych jajek :)Sos tararskiPrzepis na 2 słoiczkipół słoika majonezu ( ok szklanki)3 łyżki musztardy rosyjskiej4 jajka ugotowane na twardosłoik marynowanych pieczareksłoik ogórków konserwowychsól himalajskapieprz czarnyJajka przetnij na połówki, wyjmij żółtka i dokładnie je rozetrzyj. Białka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Majonez przełóż do miski, dodaj musztardę, białka i utarte żółtka.Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę. Dodaj je do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.Sos przełóż do słoiczków. Przechowuj w lodówce.Angelika KnopLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.You Might Also Like