Bardzo prosta i szybka sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem konserwowym i cebulą na bazie majonezu i musztardy może być pyszną przekąską na domowe imprezy, ciekawą propozycją na śniadanie lub kolację . Nie wymaga specjalnych umiejętności, może ją bez większych problemów przygotować nawet kulinarny laik, szczególnie polecam ją miłośnikom pieczarek.składniki na 3 porcje50 dag pieczarek4 jajka ugotowane na twardo4-5 ogórków konserwowych1-2 małe cebule3 łyżki majonezu2 łyżki musztardyczarny pieprzsólprzepisOczyszczone pieczarki gotujemy w garnku z osolonym wrzątkiem około 5 minut, następnie odcedzamy i studzimy.Wystudzone pieczarki kroimy na mniejsze części a następnie przekładamy do miski.Ogórki konserwowe kroimy i wrzucamy do pieczarek.Obraną cebulę drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników sałatki.Na końcu do sałatki ścieramy na tarce o dużych oczkach ugotowane na twardo jajka, dodajemy majonez i musztardę, całość doprawiamy szczyptą soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.