ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)pół kg kiełbasy3 duże cebulefix do spaghetti bolognesekoncentrat pomidorowy 200 gramczosnek 2 ząbkipapryka słodka 2 łyżeczkisólpieprz cayenneKiełbasa po węgiersku - sposób przygotowania: Kiełbasę kroimy na półplasterki i obsmażamy na silnym ogniu z dodatkiem 2 łyżek oleju. Cebulę kroimy w piórka, czosnek rozgniatamy w prasce lub kroimy w kosteczkę, dodajemy do kiełbasy i smażymy razem 3-5 min. dolewamy trochę wody. Przygotowany FIX według przepisu na opakowaniu wlewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy (opcjonalnie 2 łyżeczki cukru), mieszamy. Dusimy ( ok. 5 - 10 min.), aż cebula będzie miękka, a sos zrobi nam się gęsty. Podajemy, jak kto lubi, z chlebem, bułką, makaronem lub ziemniakami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu