ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor sztofler58
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
pół kg kiełbasy
3 duże cebule
fix do spaghetti bolognese
koncentrat pomidorowy 200 gram
czosnek 2 ząbki
papryka słodka 2 łyżeczki
sól
pieprz cayenne
Kiełbasa po węgiersku - sposób przygotowania: Kiełbasę kroimy na półplasterki i obsmażamy na silnym ogniu z dodatkiem 2 łyżek oleju. Cebulę kroimy w piórka, czosnek rozgniatamy w prasce lub kroimy w kosteczkę, dodajemy do kiełbasy i smażymy razem 3-5 min. dolewamy trochę wody. Przygotowany FIX według przepisu na opakowaniu wlewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy (opcjonalnie 2 łyżeczki cukru), mieszamy. Dusimy ( ok. 5 - 10 min.), aż cebula będzie miękka, a sos zrobi nam się gęsty. Podajemy, jak kto lubi, z chlebem, bułką, makaronem lub ziemniakami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163677316/kielbasa+po+wegiersku/p