ßßß
 
            
         Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kokosowe pancake - składniki:Składniki na około 15 sztuk:2 szklanki mąki pszennej3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka - lekko ubite275 ml mleczka kokosowego125 ml mleka3 łyżki cukru75 g masła1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoszczypta soliSkładniki na sos kokosowo-czekoladowy:75 g cukru100 ml mleczka kokosowego3 łyżki gorzkiego kakao1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoKokosowe pancake - sposób przygotowania: Przygotowanie pancaes: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztopione masło i lekko roztrzepane jajka. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy (masa ma by gładka). Rozgrzewamy patelnię (bez dodatku tłuszczu) i smażymy pancakes. Ja na jedną sztukę zużywałam około 2 łyżki masy. Podajemy na ciepło np. z sosem kokosowo-czekoladowym i malinami. Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gdy cukier już się dokładnie rozpuści ściągamy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kokosowe pancake - składniki:Składniki na około 15 sztuk:2 szklanki mąki pszennej3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka - lekko ubite275 ml mleczka kokosowego125 ml mleka3 łyżki cukru75 g masła1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoszczypta soliSkładniki na sos kokosowo-czekoladowy:75 g cukru100 ml mleczka kokosowego3 łyżki gorzkiego kakao1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoKokosowe pancake - sposób przygotowania: Przygotowanie pancaes: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztopione masło i lekko roztrzepane jajka. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy (masa ma by gładka). Rozgrzewamy patelnię (bez dodatku tłuszczu) i smażymy pancakes. Ja na jedną sztukę zużywałam około 2 łyżki masy. Podajemy na ciepło np. z sosem kokosowo-czekoladowym i malinami. Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gdy cukier już się dokładnie rozpuści ściągamy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu