Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Delimamma
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Kokosowe pancake - składniki:Składniki na około 15 sztuk:2 szklanki
mąki pszennej3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia2
jajka - lekko ubite275 ml
mleczka kokosowego125 ml
mleka3 łyżki
cukru75 g
masła1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoszczypta
soliSkładniki na sos
kokosowo-
czekoladowy:75 g
cukru100 ml
mleczka kokosowego3 łyżki gorzkiego
kakao1 łyżeczka ekstraktu
waniliowegoKokosowe pancake - sposób przygotowania: Przygotowanie pancaes: Do miski przesiewamy
mąkę, dodajemy roztopione
masło i lekko roztrzepane
jajka. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników i ponownie mieszamy (masa ma by gładka). Rozgrzewamy patelnię (bez dodatku tłuszczu) i smażymy pancakes. Ja na jedną sztukę zużywałam około 2 łyżki masy. Podajemy na ciepło np. z sosem
kokosowo-
czekoladowym i
malinami. Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gdy
cukier już się dokładnie rozpuści ściągamy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Łatwy przepis na pyszne kokosankiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu