ßßß Cookit - przepis na Konfitura z jarzębiny

Konfitura z jarzębiny

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
1 kg owoców jarzębiny
0.5 l wody
0.5 kg cukru
Konfitura z jarzębiny - sposób przygotowania: Jeśli zebrałeś jarzębinę przed przymrozkami, przełóż owoce do miski, zalej wrzącą wodą, zagotuj i odcedź. Powtórz to wszystko jeszcze raz.
Jeśli zebrałeś owoce już po przymrozkach, wystarczy, że raz zalejesz je wrzącą wodą i doprowadzisz do wrzenia. Teraz ugotuj syrop z cukru i wody. Wrzuć jarzębinę, podgrzewaj 15 minut, aż stanie się szklista. Gorącą konfiturę przełóż do słoików i szczelnie zakręć
Śliwkowa konfitura z czekoladą i kardamonem [Jakub Kuroń gotuje]
Powidła, dżemy, konfitury - najlepszy moment!
skórką z pomarańczy, sokiem z limonek, zielonym pieprzem i likierem pomarańczowym. Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę, ostudź i wstaw do lodówki do stężenia. Powidła możesz przechowywać w lodówce 7 dni. Autor: Łukasz Pielak Konfitura z jarzębiny to idealny dodatek do mięs, serów, herbaty i deserów
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/47485740/konfitura+z+jarzebiny/p