Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Nowa Kuchnia PolskaFot. Łukasz Zandecki / AGCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)4 oczyszczone opłukane pstrągi (80 dag)40 dag truskawek bez szypułek2 łyżki oleju3 łyżki masła4 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych1 łyżka brandy2 łyżki soku i 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy1 łyżeczka cukru pudruszczypta gałki muszkatołowejsólRyba zapiekana w truskawkach - sposób przygotowania: Pstrągiskropsokiem z pomarańczy i odstaw na 20 minut. Zmiksuj 30 dag truskawek, dodaj cukier puder, skórkę pomarańczową, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wlej do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła. Pstrągiposól, obtocz w migdałach i obsmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Przełóż do naczynia z truskawkami, skrop pozostałym masłem, obłóż całymi truskawkami i zapiekaj 7 minut w temp. 190°C. Skropbrandy i zapiekaj jeszcze 3 minuty. Doskonałym dodatkiem jest ryż ugotowany na sypko.Łatwy przepis na rybę zapiekaną w pomidorachPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu