ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana w truskawkach

Ryba zapiekana w truskawkach

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Nowa Kuchnia Polska
Fot. Łukasz Zandecki / AG
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
4 oczyszczone opłukane pstrągi (80 dag)
40 dag truskawek bez szypułek
2 łyżki oleju
3 łyżki masła
4 łyżki drobno pokruszonych płatków migdałowych
1 łyżka brandy
2 łyżki soku i 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta gałki muszkatołowej
sól
Ryba zapiekana w truskawkach - sposób przygotowania: Pstrągi skrop sokiem z pomarańczy i odstaw na 20 minut. Zmiksuj 30 dag truskawek, dodaj cukier puder, skórkę pomarańczową, szczyptę soli i gałki muszkatołowej. Wlej do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżką masła. Pstrągi posól, obtocz w migdałach i obsmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem 1 łyżki masła. Przełóż do naczynia z truskawkami, skrop pozostałym masłem, obłóż całymi truskawkami i zapiekaj 7 minut w temp. 190°C. Skrop brandy i zapiekaj jeszcze 3 minuty. Doskonałym dodatkiem jest ryż ugotowany na sypko.
Łatwy przepis na rybę zapiekaną w pomidorach
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/64917918/ryba+zapiekana+w+truskawkach/p