ßßß
Fot:Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia belgijskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)800 g truskawekpo 150 g białej i mlecznej czekolady3 łyżki miękkiego masłapo 3 łyżki płatków migdałowych i wiórków ciemnej czekoladyTruskawki w czekoladowych koszulkach - sposób przygotowania: Owoce myjemy, osączamy, zachowujemy szypułki. Czekolady kruszymy, wsypujemy do osobnych rondelków, do każdego dodajemy po 1,5 łyżki masła. Rondelek z białą czekoladą ustawiamy na większym naczyniu z gorącą wodą i mieszamy, aż czekolada się stopi i połączy z masłem. Połowę truskawek kolejno chwytamy za szypułki i zanurzamy w czekoladzie, oprószamy je wiórkami z ciemnej czekolady i układamy na tacy wyścielonej pergaminem. W ten sam sposób przygotowujemy mleczną czekoladę. Zanurzamy w niej truskawki, posypujemy je migdałami i układamy na tacy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu