ßßß
Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Truskawkowe bellini - składniki:400 g świeżych truskawek1 butelka półsłodkiego wina musującegoTruskawkowe bellini - sposób przygotowania: Truskawki umyć, obrać z szypułek, rozdrobnić w blenderze. Tak przygotowany mus nałożyć do kieliszków do martini. Stopniowo dolewać schłodzone wino, cały czas mieszając aż do napełnienia 2/3 wysokości. Przerwać mieszanie i dopełnić kieliszek winem. Podawać od razu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu