Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor mysza_klapsiara
Poziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)
Truskawkowe bellini - składniki:400 g świeżych
truskawek1 butelka półsłodkiego
wina musującegoTruskawkowe bellini - sposób przygotowania:
Truskawki umyć, obrać z szypułek, rozdrobnić w blenderze. Tak przygotowany mus nałożyć do kieliszków do martini. Stopniowo dolewać schłodzone
wino, cały czas mieszając aż do napełnienia 2/3 wysokości. Przerwać mieszanie i dopełnić kieliszek
winem. Podawać od razu.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu