Wykonanie
Delikatne
ciasteczka biszkoptowe w kształcie serduszek lub innym, jak kto woli, polane
białą czekolada i posypane ozdobami. Wyglądają bardzo efektownie, są pyszniutkie idealne dla dzieci, na przyjęcia lub prezent.
SKŁADNIKI :6
jajek4 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennej5 łyżek
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
olejuBiałka ubijamy mikserem na sztywno, dalej miksując wsypujemy
cukier i po chwili wlewamy
jajka,
olej i wsypujemy
mąki wymieszane z proszkiem. Delikatny
biszkopt wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/30. Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 *C, przez 20-25 minut.
Biszkopt studzimy.POLEWA :100 g
białej czekolady5 łyżek
mleka2 łyżeczki
żelatyny spożywczej
barwnik spożywczy czerwonydodatkowo ozdoby do dekoracjiW miseczce podgrzewamy
mleko ( w mikrofalówce ), rozpuszczamy w nim
żelatynę.
Czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do
mleka z
żelatyną i ogrzewając rozpuszczamy. Wlewamy
barwnik spożywczy, mieszamy. Polewę studzimy.PRZYGOTOWANIE :Z
biszkoptu odkrawamy wystające ranty, wylewamy na niego tężejącą polewę którą rozsmarowujemy. Wkładamy na kilka minut do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Z
biszkoptu wycinamy serduszka, każde dekorujemy osobno, według własnego gustu. Smacznego.