Wykonanie
Te smakowite babeczki to dzieło mojej współlokatorki Oli. Jednak są na tyle smaczne i pojawiają się w naszym mieszkaniu na tyle często, że postanowiłam Wam je pokazać :).
Składniki:2 szklanki
mąki pszennej tortowej1 szklanka
mleka2/3 szklanki
cukru2 łyżki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczenia80g
oleju2
jajkatabliczka
mlecznej czekolady (dobrej gatunkowo)Przygotowanie:Do dużej miski wrzucamy suche składniki (
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia,
kakao), następnie dodajemy mokre (
mleko,
jaja i
olej). Całość mieszamy łyżką i nakładamy do foremek silikonowych, do około 2/3 wysokości.
Czekoladę kroimy w kostkę i wkładamy po kilka kawałków do każdej foremki. Babeczki pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Smacznego!