ßßß
            
        
Ze względu na to,że ciasto za każdym razem „wyłazi” z kubka i ma dziwny kształt ja nazywam go „Trąbą słonia”. W przygotowaniu jest bajecznie proste i szybkie a smakuje jak tradycyjne ciasto czekoladowe. Można go jeść, kiedy całkowicie ostygnie, ale Tygrysiątko twierdzi, że najlepsze jest jeszcze ciepłe.Składniki na jeden duży kubek ciasta:mąka pszenna – 4 płaskie łyżkiolej – 4 łyżki,mleko – 4 łyżki,cukier – 4-5 łyżek,jajko – 1 szt,proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka,kakao – 4 płaskie łyżki,krem czekoladowy – 2 łyżki lub 2 rządki czekolady deserowej.Przygotowanie:W kubku, w którym będziemy piec ciasto wymieszać razem wszystkie suche składniki, tzn: cukier, mąkę proszek, kakao. Dolać mleko i olej oraz dobrze roztrzepana widelcem lub zmiksowane jajko. Wymieszać dokładnie masę. Na koniec dodać dwie łyżki czekolady typu nutella albo parę kostek drobno pokruszonej deserowej czekolady.Piec w kuchence mikrofalowej przez 3 – 4 minuty. Moc powinna być nastawiona na 1000 W lub 900 W.