Wykonanie
Zupa krem - danie, które zdecydowanie lepiej smakuje niż wygląda. Nic
dziwnego, że trudno przekonać do nich małe dzieci, nie są atrakcyjne w wyglądzie, ale za to nadrabiają smakiem. Sprawdzają się szczególnie w takie dni jak ten - gdy nie masz czasu na przygotowanie bardziej skomplikowanego posiłku, gdy za oknem szaro, ponuro i zimno.porcja dla 3 osób

1,5l
bulionu warzywnego0,5kg
pieczarek150g ugotowanej
kaszy jaglanejmarchewpietruszkanatka pietruszkigałka muszkatołowaszczypta
ostrej paprykiolej z
orzechów włoskichsól,
pieprzoliwaPieczarki umyj, pokrój na mniejsze kawałki, a następnie przełóż je do garnka i podsmaż na odrobinie
oliwy z oliwek. Gdy
pieczarki się przyrumienią dodaj do nich
bulion, obraną i pokrojoną w kostkę
marchewkę i
pietruszkę. Gotuj ok. 20 minut. Następnie przełóż zupę do misy blendera, dodaj
przyprawy,
kaszę jaglaną oraz odrobinę
oleju z
orzechów włoskich. Całość zmiksuj dokładnie. Gotową zupę dopraw do smaku. Podawaj z dowolnymi dodatkami.Smacznego :)
