ßßß Cookit - przepis na Pieczarkowa zupa krem z kaszą jaglaną

Pieczarkowa zupa krem z kaszą jaglaną

nazwa

Wykonanie

Zupa krem - danie, które zdecydowanie lepiej smakuje niż wygląda. Nic dziwnego, że trudno przekonać do nich małe dzieci, nie są atrakcyjne w wyglądzie, ale za to nadrabiają smakiem. Sprawdzają się szczególnie w takie dni jak ten - gdy nie masz czasu na przygotowanie bardziej skomplikowanego posiłku, gdy za oknem szaro, ponuro i zimno.
porcja dla 3 osób
1,5l bulionu warzywnego
0,5kg pieczarek
150g ugotowanej kaszy jaglanej
marchew
pietruszka
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
szczypta ostrej papryki
olej z orzechów włoskich
sól, pieprz
oliwa
Pieczarki umyj, pokrój na mniejsze kawałki, a następnie przełóż je do garnka i podsmaż na odrobinie oliwy z oliwek. Gdy pieczarki się przyrumienią dodaj do nich bulion, obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Gotuj ok. 20 minut. Następnie przełóż zupę do misy blendera, dodaj przyprawy, kaszę jaglaną oraz odrobinę oleju z orzechów włoskich. Całość zmiksuj dokładnie. Gotową zupę dopraw do smaku. Podawaj z dowolnymi dodatkami.
Smacznego :)
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2016/01/pieczarkowa-zupa-krem-z-kasza-jaglana.html