Kaszę uwielbiam pod każdą postacią. Postanowiłam więc zrobić coś innego niż zapiekanka czy po prostu ugotowana na sypko do mięska.Dzisiaj kotleciki z kaszy jaglanej.Składniki:- pół szklanki kaszy jaglanej- 1 spora marchewka- sól, pieprz- oliwa- jajko- 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub zwykłej pszennej- koperek- pietruszka (natka)Kaszę ugotować w półtorej szklanki wody z odrobiną soli. Ostudzić.Marchew zetrzeć na małych oczkach tarki.Połączyć wszystkie składniki ze sobą. Jeśli konsystencja jest za luźna - można dodać jeszcze odrobinę mąki. Ja dodaję dużo koperku i pietruszki - wówczas kotleciki są bardzo aromatyczne.Formować lekko zwilżoną dłonią kotleciki i smażyć na rozgrzanej oliwie aż będą rumiane.SMACZNEGO!!!