ßßß

NALEŚNIKI Z MĄKI GRAHAM/przepis własny/Ciasto:3/4 szklanki mąki graham1/4 szklanki mąki jaglanejszklanka mleka/mleka roślinnego1 jajko1 łyżka oleju kokosowegoszczypta soliNadzienie:twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie:2 łyżki wiórków kokosowychcukier z kwiatu kokosa+mus z mango, pestki dyni i wanilia do dekoracjiPrzygotowanie:Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiamna kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało.Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiejilości oleju lub masła klarowanego.Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim, aby zmiękły.Dzięki temu nie będą się rozrywać i łatwiej będzie je złożyć.Po ostygnięciu nadziać twarogiem i dowolnymi dodatkami.Smacznego!***Wanilię w proszku bio dostaniecie w sklepie internetowym