Wykonanie
Ostatnio naleśniki coraz częściej pojawiają się na śniadanie, obiad lub kolację.W wersji
śniadaniowej oczywiście na słodko, na obiad i kolację - na wytrawnie(ze
szpinakiem i
serem czy z warzywami w stylu meksykańskim).Ciasto naleśnikowe do dzisiejszego śniadania wykonałam z
mąki pszennej graham z dodatkiem jaglanej, a same naleśniki nadziałam
twarożkiem wymieszanym z prawdziwą
wanilią oraz wiórkami i
cukrem z kwiatu
kokosa.Wyszły sprężyste i nie rozrywały się. Polecam!


NALEŚNIKI Z
MĄKI GRAHAM/przepis własny/Ciasto:3/4 szklanki
mąki graham1/4 szklanki
mąki jaglanejszklanka mleka/mleka roślinnego1
jajko1 łyżka
oleju kokosowegoszczypta
soliNadzienie:
twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie:2 łyżki
wiórków kokosowychcukier z kwiatu
kokosa+mus z
mango,
pestki dyni i
wanilia do dekoracjiPrzygotowanie:Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiamna kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało.Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiejilości
oleju lub
masła klarowanego.Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim, aby zmiękły.Dzięki temu nie będą się rozrywać i łatwiej będzie je złożyć.Po ostygnięciu nadziać
twarogiem i dowolnymi dodatkami.Smacznego!***
Wanilię w proszku bio dostaniecie w sklepie internetowym