Wykonanie
Kapusta właściwa typowa prawidłowa nazwa :)
rzepa właściwa typowa, najczęściej jednak nazywana w
skrócie rzepą jest podgatunkiem
kapusty i należy do rodziny kapustowatych. A czy wiecie, że
wywar z liści jest stosowany jako odżywka do włosów przetłuszczających się i łupieżem mało tego wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu. Jest zapomnianym, ale jak cennym i zdrowym warzywem. Dlatego tez postanowiłam ja trochę przypomnieć w wersji surówki jak najmniej przetworzonej :).
Składniki:biała
rzepa ok. 300 g
koperek 0,5 pęczka
cebula średnia 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jabłka 2 szt
sól,
pieprz,
cukier, szczypta
woda 3 łyżki
olej 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka1.
Rzepę zetrzeć na tarce,
jabłka w kosteczkę.
Cebulę drobno posiekać,
ogórki pokroić w drobną kosteczkę.2.
Koperek posiekać dodać
sok z cytryny,
olej i
wodę wymieszać. Dodać do surówki i dobrze połączyć i gotowe.Smacznego :)Proste, szybkie i smaczne i najważniejsze zdrowe.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy