ßßß
Składniki :2 szklanki mąki1 jajko1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowy1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta cynamonu1 szklanka mleka1/2 szklanki oleju1 łyżeczka cynamonu2 łodygi rabarbarukilka truskawek lub innych sezonowych owocówKruszonka :1/2 szklanki cukru trzcinowego Dark Muscavado1/2 szklanki mąki5 dag masła pokrojonego w kosteczkęOpis wykonania :1. Składniki suche łączymy w jednej misce , składniki mokre w drugiej . Następnie miskę z płynnymi składnikami przelewamy do miski z suchymi składnikami. Wszystko mieszamy .2. W formę na muffinki wkładamy papilotki . Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości foremek.3. Rabarbar kroimy na małe kawałeczki , truskawki dzielimy na cząstki , układamy na cieście.4. Przygotowujemy kruszonkę masło rozcieramy z cukrem i mąką trzeba zrobić to dokładnie , gdyż cukier na ogól jest wilgotny i zbity .Posypujemy muffinki .5. Pieczemy w 170 C przez ok. 25 minut .




Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy