Wykonanie
Trochę mi się nudziło i postanowiłam lekko pokombinować i tak oto wyszły obłędnie pyszne muffinki z moimi ulubionymi
owocami o cudnym delikatnym posmaku
cynamonu. A to co ja lubię najbardziej to pyszna kruszonka z
cukrem trzcinowym Dark Muscovado mmm pychotka , zdjęcia zrobione na szybko , nawet babeczki nie zdążyły ostygnąć bo zaraz po zdjęciach znikły....
Składniki :2 szklanki
mąki1
jajko1/2 szklanki
cukru1
cukier waniliowy1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
cynamonu1 szklanka
mleka1/2 szklanki
oleju1 łyżeczka
cynamonu2 łodygi
rabarbarukilka
truskawek lub innych sezonowych
owocówKruszonka :1/2 szklanki
cukru trzcinowego Dark Muscavado1/2 szklanki
mąki5 dag
masła pokrojonego w kosteczkęOpis wykonania :1. Składniki suche łączymy w jednej misce , składniki mokre w drugiej . Następnie miskę z płynnymi składnikami przelewamy do miski z suchymi składnikami. Wszystko mieszamy .2. W formę na muffinki wkładamy papilotki . Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości foremek.3.
Rabarbar kroimy na małe kawałeczki ,
truskawki dzielimy na cząstki , układamy na cieście.4. Przygotowujemy kruszonkę
masło rozcieramy z
cukrem i
mąką trzeba zrobić to dokładnie , gdyż
cukier na ogól jest wilgotny i zbity .Posypujemy muffinki .5. Pieczemy w 170 C przez ok. 25 minut .
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy