ßßß
Rzadko robię muffinki bo nie przepadam za nimi. Chciałam dziś coś upiec ale nie miałam w domu wielu składników, dlatego pomyślałam o muffinkach. W ogródku mam mnóstwo rabarbaru, więc dodałam go do babeczek. Do tego kruszonka i cynamon i wyszły bardzo smacznie. Zjadłam jeszcze gorące. I te akurat bardzo mi smakowały. Polecam. Przepis znalazłam na tej stronie (klik).* 18 sztukSkładniki:250 g mąki3/4 szklanki cukru1 szklanka mleka2 jajka1/2 szklanki oleju1 łyżka cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia3 gałązki rabarbaru1 łyżeczka cynamonu na kruszonkę:50 g masła2 łyżki cukru1/2 łyżeczki cynamonu1/2 szklanki mąkiPrzygotować ciasto: składniki suche wymieszać w jednej misce a składniki mokre w drugiej. Mokre wlewamy do suchych i za pomocą rózgi krótko mieszamy. Foremkę do muffinów wykładamy papilotkami i każdą napełniamy do 2/3 wysokości. Rabarbar kroimy w kostkę. Układamy kawałki na cieście. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy po wierzchu. Pieczemy około 20 minut w 200*C.