ßßß
Składniki :1/3 szklanki mąki amarantusowej1/3 szklanki mąki ryżowej200 ml wody2 jajka2 łyżki olejuszczypta soliolej do smażeniaNadzienie:4 jabłka1/2 szklanki brązowego cukru1 -2 łyżeczki cynamonu1 łyżka rodzynekOpis wykonania :1.Jajka mieszamy z wodą i solą, dodajemy obie mąki i mieszamy. Na koniec dodajemy olej, jeżeli ciasto jest zbyt gęste rozrzedzamy je wodą. Powinno mieć gęstość jogurtu. Smażymy na niewielkiej ilości oleju.2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w średnią kostkę, wrzucamy na rozgrzana głęboką patelnię dodajemy cukier i cynamon lekko podlewamy woda i dusimy około 5 minut.Wykładamy na usmażone naleśniki i zwijamy.

źródło: Amarantus smacznie i zdrowoJustyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy