Wykonanie
A to kolejna moja propozycja dla tych którzy nie lubią ani
kapusty ani
grzybów ;) lub dla koneserów pierogów, którzy takich jeszcze nie kosztowali.

Składniki :Ciasto - Przepis klikFarsz :szklanka
soczewicy u mnie zielona2 duże
ziemniaki ugotowane w mundurkach2
cebulejajko ugotowane na twardo
olejsólświeżo mielony
czarny pieprzszczypta mielonej
gałki muszkatołowejmajeranekOpis wykonania:
Soczewice płuczemy i namaczamy w przegotowanej wodzie przez noc. Następnego dnia gotujemy do miękkości i studzimy.
Ziemniaki obieramy i mielimy wraz z
soczewicą,
cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na
oleju dodajemy do farszu.
Jajko siekamy drobno dodajemy do farszu. Przyprawiamy
solą,
pieprzem, gałką i
majerankiem- farsz nie może być mdły.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy