Wykonanie
Po długiej nieobecności znowu wracam tym razem z kotletem który kiedyś
jadłam na weselu, jakoś mnie natchnęło i postanowiłam go zrobić. W końcu ile można jeść szybkie obiady, postanowiłam się trochę ogarnąć po moim zmęczeniu materiału jakie mnie dopadło ba nawet trenera personalnego zatrudniłam i teraz mnie męczy. Ale za to ile mam energii i w końcu wróciłam do formy.

Składniki:2 podwójne
filety z kurczaka średnie
boczek wędzony kilka plasterków pokrojonych w kostkę 2 na patyczek
ogórki konserwowe 3 sztuki miałam mniejsze pokroiłam w grubsze plasterki
cebulka perłowa marynowana
papryka czerwona marynowana 2 kawałki pokrojone w kostkę
szynka gotowana u mnie swojska pokrojona w kostkę po 2-3 kawałki na patyczek
ananas 2 plastry pokrojone na grubsze kawałki
sól,
pieprzcurryjajkomąkabułka tartaOpis wykonania :Fileta myjemy rozkrawamy i rozbijamy, solimy z każdej strony, oprószamy
curry i
pieprzem.Warzywa,
boczek i
szynkę nadziewamy na przemian na patyczek do szaszłyków, pozostawiamy z każdego końca po 2 cm. Tak przygotowane szaszłyczki owijamy filetem, panierujemy w
mące,
jajku i
bułce. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem wyciągamy patyczek i przekrawamy kotlet wzdłuż. Podajemy z ulubiona surówką i dodatkami u mnie frytki :).

