Wykonanie
W moim domu zawitał nowy przepis na pyszny sernik za
śmietany 18%, kto piekł wie że jest pyszny i wart polecenia. Owe ciacho upiekła moja teściowa ;) przepis dostała od siostry. Można na
śmietanowy wierzch dodać dowolne
owoce u nas
brzoskwinie i
truskawki :).
Składniki : duża blacha 39x26cmCiasto5
żółtek1 kostka
margaryny3 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru kryształu2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa:3 duże
kubki śmietany 18%5
białek3/4 szklanki
cukru kryształu2 budynie
śmietankoweowoceOpis wykonania:Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe porcje i włożyć na 30 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciasto zetrzeć na dużym oczku tarki na wyłożoną papierem formę. Ciasto pieczemy przez 20 minut w 180C.W międzyczasie ubijamy
śmietany z
cukrem na puszysta masę, dodajemy
budyń dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z
białek i delikatnie łączymy z masą. Wylewamy na podpieczony spód układamy
owoce i trzemy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 180C.Po upieczeniu ciasto powinno pozostać w zamkniętym piekarniku przez 2 godziny w przeciwnym wypadku może opaść.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy