ßßß
Składniki : duża blacha 39x26cmCiasto5 żółtek1 kostka margaryny3 szklanki mąki1/2 szklanki cukru kryształu2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:3 duże kubki śmietany 18%5 białek3/4 szklanki cukru kryształu2 budynie śmietankoweowoceOpis wykonania:Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie równe porcje i włożyć na 30 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciasto zetrzeć na dużym oczku tarki na wyłożoną papierem formę. Ciasto pieczemy przez 20 minut w 180C.W międzyczasie ubijamy śmietany z cukrem na puszysta masę, dodajemy budyń dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Wylewamy na podpieczony spód układamy owoce i trzemy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 180C.Po upieczeniu ciasto powinno pozostać w zamkniętym piekarniku przez 2 godziny w przeciwnym wypadku może opaść.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy