Wykonanie
Zachciało mi się pleśniaka, bardzo szybkie i smaczne, u mnie już prawie go nie ma.

Składniki :3 szklanki
mąki pszennej5
jajek1,5 szklanki
cukru200 g
masła lub
margarynypołowa opakowania
proszku do pieczenia3 budynie
waniliowe1 L
mlekacynamon30 dag
śliwek mogą być mrożoneOpis wykonania :1. Oddzielamy
białka od
żółtek,
mąkę mieszamy z
żółtkami, szklanką
cukru,
margaryną oraz
proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie rozetrzeć, ciasto powinno być sypkie.2.
Budyń gotujemy wg.przepisu na opakowaniu, przestudzamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie 2/3 ciasta. Wykładamy ugotowany
budyń, rozkładamy rozcięciem do budyniu
śliwki, posypujemy
cynamonem.3. Z
białek i reszty
cukru ubijamy sztywna pianę, rozkładamy na śliwkach i posypujemy pozostałym
ciastem.Pieczemy 40 minut w 180 C.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy