ßßß
 
            
         Składniki :3 szklanki mąki pszennej5 jajek1,5 szklanki cukru200 g masła lub margarynypołowa opakowania proszku do pieczenia3 budynie waniliowe1 L mlekacynamon30 dag śliwek mogą być mrożoneOpis wykonania :1. Oddzielamy białka od żółtek, mąkę mieszamy z żółtkami, szklanką cukru, margaryną oraz proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie rozetrzeć, ciasto powinno być sypkie.2. Budyń gotujemy wg.przepisu na opakowaniu, przestudzamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie 2/3 ciasta. Wykładamy ugotowany budyń, rozkładamy rozcięciem do budyniu śliwki, posypujemy cynamonem.3. Z białek i reszty cukru ubijamy sztywna pianę, rozkładamy na śliwkach i posypujemy pozostałym ciastem.Pieczemy 40 minut w 180 C.
Składniki :3 szklanki mąki pszennej5 jajek1,5 szklanki cukru200 g masła lub margarynypołowa opakowania proszku do pieczenia3 budynie waniliowe1 L mlekacynamon30 dag śliwek mogą być mrożoneOpis wykonania :1. Oddzielamy białka od żółtek, mąkę mieszamy z żółtkami, szklanką cukru, margaryną oraz proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie rozetrzeć, ciasto powinno być sypkie.2. Budyń gotujemy wg.przepisu na opakowaniu, przestudzamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie 2/3 ciasta. Wykładamy ugotowany budyń, rozkładamy rozcięciem do budyniu śliwki, posypujemy cynamonem.3. Z białek i reszty cukru ubijamy sztywna pianę, rozkładamy na śliwkach i posypujemy pozostałym ciastem.Pieczemy 40 minut w 180 C.

 Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy