Wykonanie
            Zobaczyłam u Gosi i postanowiłam spróbować. Ponieważ właśnie kupiłam małe foremki na babeczki - takie w sam raz do koszyczka, pomyślałam, że trzeba wypróbować. Babeczki cudne, chociaż w smaku bardziej przypominały mi muffinki niż nasze tradycyjne babki. Super odmiana na zbliżające się święta.

Składniki (robiłam z połowy porcji, piekłam w 2 małych foremkach):125g miękkiego 
masła120g 
cukru2 łyżeczki ekstraktu 
waniliowego2 
jajka1/2 łyżeczki 
cynamonu350g dojrzałych 
bananów265g 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczenia80ml 
mlekaWykonanie:
Cukier i 
masło utrzeć razem. 
Banany rozgnieść widelcem. Nadal ucierając dodawać powoli: po jednym 
jajku, 
banany, 
cynamon i ekstrakt.
Mąkę wymieszać z 
proszkiem do pieczenia, a następnie połączyć z resztą składników. Ciasto przelać do formy wysmarowanej 
masłem i obsypanej np.
bułką tartą.Piec w 180stopniach przez około 40 minut.


/wydrukuj przepis/